Elemente importante pentru site-ul tău pe care le treci cu vederea!

 


Din experiența acumulată în timp am realizat o listă cu anumite elemente pe care foarte mulți clienți le pierd cu vederea sau nu au destule cunoștințe și pe care este posibil să le treci și tu cu vederea:
- găzduire bună pentru siteul tau și email-urile tale,
- fotografiile din site-ul tău,
- culorile principale,
- GDPR,
- securizare site,
- vizibilitate online de durată.
1. Primul punct din listă este un subiect pe care aș discuta prima dată după ce se stabilește tipul de site. Dacă vei avea un site simplu de prezentare, o găzduire foarte complexă nu este necesară dar dacă vei vinde online este necesar să iei în calcul posibilitatea achiziționării unei găzduiri demne de un magazin online, ceea ce necesită costuri mult mai mari.
Acum de ce insist asupra acestui punct este pentru că am întâlnit de-a lungul timpului persoane care doreau să găzduiască fișierele unui magazin online pe un server foarte mic, cu spațiu minim, iar acest lucru făcea ca magazinul respectiv să se încarce foarte greu.
2. Fotografiile din site-ul tău. Știu că mulți dintre voi poate că vor spune, că este la modă în prezent să folosești fotografii cât mai originale sau că oricum calitatea fotografiilor capturate în prezent cu un telefon mobil este destul de mare.
Însă eu vin și adaug că prezentarea unei afaceri online prin fotografii trebuie să fie cât mai profesională, ori fotografiile realizate de un fotograf cu experiență care știe din ce unghi să fotografieze un anumit cadru cu siguranță vor face diferența, diferență pe care o observi și tu atunci când te uiți la fotografiile profesionale ale altei afaceri online.
3. Culorile principale din site-ul tău. Aici mai nimeni nu prea acordă atenție asupra acestui subiect. De regulă web design-er-ul care se ocupă de crearea site-ului stabilește și culorile. Dar eu cred că ar trebui să fie mai multă implicare din partea clientului. După cum spuneam într-un articol pe care îl puteți citi aici: https://www.webdesigngiurgiu.ro/culorile-anului-2021/, culorile ne influențează viața de când ne naștem.
4. GDPR sau Regulamentul General privind Protecția Datelor. Foarte surprinzător, după 3 ani de când a intrat această lege în vigoare, mai exact pe 25 mai 2018, foarte multe site-uri online încă ignoră să folosească acest serviciu, cu toate că implică amenzi destul de mari. Cred că ar trebui să se insiste mai mult asupra acestui subiect!
5. Securizare site. Și mai surprinzător, în 2021 încă se mai găsesc site-uri pe internet fără conexiune securizată (indicația că un site este securizat este acel lacăt pe care îl găsești lângă domeniu în bara de adrese). Într-un alt articol, am povestit despre subiect, pe care îl găsești aici: https://www.webdesigngiurgiu.ro/securitatea-unui-site.../.
6. Vizibilitate online de durată. Un site dacă îl ai trebuie să te ocupi de el, altfel îl ai degeaba și nu știe nimeni de el. Acest lucru semnifică multe aspecte: mentenanța, administrare, seo, rețele de socializare, chiar campanii de promovare pe Google, bineînțeles totul depinde de specificul afacerii respective.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Site pentru Instituții Publice

AVANTAJELE PROMOVĂRII ONLINE